Вік живи – вік учись!



На днях черговий семінар по підвищенню кваліфікації бібліотечних працівників Мукачівської міської ЦБС організовано і проведено на базі центральної дитячої бібліотеки. Тема семінару «Організація бібліотечних фондів для дітей».
Заступник директора по роботі з дітьми Бурч М.В. та провідний методист ЦБС Барлет Л.Д. подбали про те, щоб навчання пройшло цікаво і, головне, з користю для бібліотечних фахівців.
Хоча, у зв’язку із фінансовою кризою, комплектування новою книгою бажає бути кращим, організатори семінару знайшли можливість застосувати і друковані, і електронні носії інформації, аби ще раз нагадати присутнім, наскільки важливе питання обговорюється на семінарі.
Аналіз регламентуючих та облікових документів і домашніх завдань учасників семінару показав, що всі бібліотекарі володіють необхідними знаннями та практичними навиками по роботі з фондом.
Ресурсний потенціал бібліотек системи  дає можливість швидко, грамотно обслуговувати користувачів, допомагати їм у навчальному процесі, розвивати творчі здібності.
Інновацією на семінарі була анкета-відгук про семінар – практикум в якій  кожний працівник у письмовій формі виклав свої зауваження, подав пропозиції.
Аналіз анкет виявив, що найцікавішим на семінарі були: консультація на тему "Виставка документів - візитна картка бібліотечного фонду", яку підготувала Бурч М.В. - заступник директора по роботі з дітьми. повідомлення: "Збережи книгу - збережи фонд" (Ярема В.А. - бібліотекар абонементу для користувачів 5-9 кл.); ділова гра для працівників: "Боржники користувачі - учні ЗОШ" (Товтин О.М. - бібліотекар читальної зали ЦДБ), слайд - презентація "Досвід кращих бібліотек України" (Загорчак М.Д. - завідувачка Інтернет - центром ЦБ).






Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

”НІ – насильству в сім’ї”

Презентація книги Володимира Маслова „Материя чувств”

Година спілкування