Зустріч з ветераном Великої Вітчизняної війни „А пам’ять священна”

Під таким гаслом 13 травня у читальній залі Мукачівської центральної міської бібліотеки ім. О.Духновича відбулася зустріч учнів військового ліцею з ветераном Великої Вітчизняної війни Галиною Юріївною Плахотник-Головко та ветераном військової служби, майором у відставці Василем Михайловичем Нагірним.  
Про важку долю людей  в роки війни, героїзму яких можна було тільки позаздрити,  про капітуляцію ворога та штурм Берліна і незабутній день 1945 року – 9 травня розповідала присутнім бібліотекар сектору краєзнавчої літератури Т. М. Туряниця.
Затамувавши подих присутні слухали розповідь-спогад партизана 2-ї партизанської бригади ім. Й. В. Сталіна Галини Юріївни Плахотник-Головко, яка зовсім юною дівчинкою приймала участь у підпільній роботі, виконувала різні завдання, приймала участь у боях.
Пізнавальною для присутніх ліцеїстів була розповідь ветерана військової служби, майора у відставці Нагірного Василя Михайловича, який розповідав про маршалів Радянського Союзу К. К. Рокосовського та Г. К. Жукова, про висвітлення Дня Перемоги  на сторінках преси тих часів, про парад Перемоги в Москві на Червоній площі 24 червня 1945 р. та про вулиці нашого міста, які названі в честь визволителів: вул. Ген. Петрова, вул. 26 Жовтня, вул. І. Підопригори.
Вірші про Велику Вітчизняну війну та незабутній День Перемоги читали учні військового ліцею Сергій Прокопчук, Юрій Кіш та Михайло Веселов.   
Бібліограф ЦБ В. В. Анталик ознайомила присутніх з документами представленими на книжковій виставці „У серці народу: вічно й поіменно”.
P.S.: про зустріч з ветераном Великої Вітчизняної війни, також дивіться в новинах за 14 травня 2013 року на сайті каналу "М-Студіо" (на 20:40 хвилині)


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

”НІ – насильству в сім’ї”

Презентація книги Володимира Маслова „Материя чувств”

Година спілкування