Година Державності «З Україною в серці».

     З нагоди Дня Української Державності в читальній залі бібліотеки проведено годину Державності «З Україною в серці».

Користувачі бібліотеки, як мукачівці так і з числа ВПО були поінформовані бібліотекарем читальної зали Марією Міклою: про запровадження Дня Української Державності, про витоки державотворення України, нагадала Марія Мікла присутнім і про визначні постаті України - Володимира Великого, Михайла Грушевського, Тараса Шевченка, Івана Франка та інших, зробила огляд бібліотечних документів біля виставки "Етапи українського державотворення".

Доповнила також інформацією з історії України й викладачка та волонтерка Катерина Біловар, яка звернула увагу присутніх на книгу Сергія Плохія "Загублене царство. Історія "русского мира" з 1470 року до сьогодення" (дяка програмі поповнення фондів публічних бібліотек від Український інститут книги ). До речі, цю та інші не менш цікаві книги ви можете взяти для прочитання в нашій бібліотеці.

Також, в читальній залі було організовано перегляд 15-хвилинного анімаційного фільму «Історія України за 15 хвилин» від Український інститут національної пам'яті ( посилання на фільм у першому коментарі).

Вітаємо усіх з Днем Української Державності!

Бажаємо миру і процвітання українській нації! І нехай "згинуть наші вороженьки, як роса на сонці"! Українська держава була, є і буде - завдяки і по при все! Україна - понад усе!






Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

”НІ – насильству в сім’ї”

Презентація книги Володимира Маслова „Материя чувств”

Година спілкування