Книжково-ілюстративна виставка «Промені духовності»


У кожного місяця є свої, так би мовити, ударні свята. Якщо січень знаменитий насамперед трьома празниками — Різдвом, Старим Новим роком та Водохрещем, то лютий може “похвалитися” лише Стрітенням, котре припадає на середину місяця — 15 лютого.
У народі ще називають це свято "Стрічання", "Громниця", "Зимобор» і відзначають через 40 днiв пiсля Рiздва Христового. За Біблійною розповіддю, коли минуло 40 днів від народження Ісуса, Пресвята Богородиця та Йосип Обручник, принесли немовля до храму. Назустріч Пресвятій Родині вийшов праведний Симеон, який чекав цієї хвилини, усе своє життя. «Тепер я можу спокійно помирати, – сказав старенький Семеон, узявши Ісуса на руки, – бо мої очі бачили Спасителя Світу.»
Свято це в Україні шанували завжди. Селяни на Стрітення не працювали, зате уважно придивлялися до погоди, бо у цей день «лютий до березня в гості приїжджає», щоб «на Стрітення зимі з весною зустрітися». Вважалося: хто з них у цей день переборе, такою й буде погода до початку березня. Шановні мукачівці пропонуємо Вашій увазі в вітринах нашої бібліотеки книжково-ілюстративну виставку «Промені духовності». Де представлені книги по релігієзнавству, культурології ,звичаям та обрядам.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

”НІ – насильству в сім’ї”

Презентація книги Володимира Маслова „Материя чувств”

Година спілкування