Година пам’яті «Герої, які змінили хід історії»


Щорічно 20 лютого по всій Україні відзначається День Героїв Небесної Сотні – знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року - лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.
У лютому 2014 року під час сутичок протестувальників із силовиками в центрі Києва загинули понад сто осіб, сотні були поранені, найбільше з яких – 20 лютого. Більшість людей загинули від куль снайперів. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати "Небесною Сотнею".
Тож з метою вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, сприяння утвердженню в Україні ідеалів свободи і демократії, збереженню та донесенню до сучасників і майбутніх поколінь інформації про доленосні події в Україні початку ХХІ століття в нашій бібліотеці проведо годину пам’яті «Герої ,які змінили хід історії». Про перебіг подій на Майдані 2014 розповів присутнім учасник подій на Майдані - Степан Жук. Затамувавши подих, ліцеїсти Закарпатського обласного ліцею - інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Красного Поля, дивилися відеофільм-реквієм «Небесня Сотня». Після перегляду фільму присутні поділилися своїми особистими враженнями про події, які відбувалися на Майдані, вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання. «Допоки людина відчуває біль-вона жива. Допоки людина відчуває чужий біль-вона людина». Такими словами розпочав свій виступ мукачівський поет – Богдан Сливчук, а також почитав патріотичну поезію із своєї збірки «Сіль землі». Спогади, декламування віршів, перегляд книг та відеосюжетів про трагічні події на Майдані, хвилина мовчання – усе це справило неабиякі враження і не залишило нікого з присутніх байдужим. Не забуваймо тих, хто не пошкодував життя заради нашого майбутнього! Хай палають свічки пам’яті загиблих героїв «Небесної Сотні» у наших серцях, а розмірений бій хронометра відчеканить час скорботи, душевного болю і жалю…








Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

”НІ – насильству в сім’ї”

Презентація книги Володимира Маслова „Материя чувств”

Година спілкування