Вечір пам'яті Софії Малильо

   3 грудня виповнюється 93 роки з дня народження однієї з найвидатніших поеток Закарпаття, кавалера Ордена Княгині Ольги 3 ст, багатолітнього в’язня сталінських таборів - Софії Малильо.
  Як часто буває що ми говоримо про взірці високої моральності , духовної чистоти , національного громадянського чину , шукаємо їх в нашій історії чи то деінде. А вони жили і творили в нашому місті. Саме до таких людей належить і Софія Малильо . Одна з небагатьох поеток не лише в Закарпатті, але й Україні , яку живлять міцне народне коріння, Богом даний талант і усвідомлений патріотизм, за який вона заплатила дев’ятьма роками неволі в колимсько-сибірських таборах.

   З метою вшанування пам’яті Софії Малильо в читальній залі нашої бібліотеки зібралась чимала кількість ціновувачів її таланту. До всіх присутніх , родичів та студентства з словами глибокої шани та поваги до Софії Михайлівни Малильо звернувся заступник міського голови міста Мукачева - Галай Олександр Юрійович. Матейко Володимир Іванович , який є дослідником кримінальної справи та творчості поетеси відкрив ще досі невідомі сторінки в біографії. Багато теплих та щирих слів в адрес Софії Михайлівни було сказано від Хланти Івана Васильовича - заслуженого діяча мистецв, Михайла Беленя - українського скульптора, заслуженого художника України, Ребрика Івана- директора видавництва «Гражда», Корсуна Олексія Михайловича –відомого дослідника історії Закарпаття, Валентини Щербини-представника ініціативної групи громадського проекту «Софіїн Двір». Серед наших гостей був також і племінник Софії Михайлівни Малильо – Козик Василь Васильович. Який був приємно здивований теплою атмосферою нашого заходу та численною кількістю учнів та студентства нашого міста, які шанують і цікавляться творчістю знаної поетеси.
...усе у майбутті залежить не від нас,
Бо не підвладний нам Його Величність Час.
Нам відзначати лиш наспілі дати!
А кожна дата - то Господній дар!
Софія Малильо

                      



















Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

”НІ – насильству в сім’ї”

Презентація книги Володимира Маслова „Материя чувств”

Година спілкування