Формування безпечної поведінки в сім’ї. Державний захист. Відповідальне батьківство.


Міжнародний день сім’ї встановлений Генеральною Асамблеєю ООН у 1993 році і відзначається щорічно 15 травня. Встановлення цього дня покликане звернути увагу громадськості різних країн на численні проблеми сім’ї.
Сім’я як основний елемент суспільства була і залишається берегинею людських цінностей, культури та історичної спадкоємності поколінь, чинником стабільності і розвитку. Завдяки сім’ї міцніє і розвивається держава, зростає добробут народу! З сім’ї починається життя людини, тут відбувається формування її як громадянина. Вона – джерело любові, поваги, солідарності та прихильності, то, на чому будується будь-яке цивілізоване суспільство. Благополуччя родини – ось мірило розвитку і прогресу країни.
В Міжнародний день сім’ї в нашій бібліотеці відбувся семінар на тему: «Формування безпечної поведінки в сім’ї. Державний захист. Відповідальне батьківство». Спікерами якого були: Мирослава Пилипчинець представник Мукачівського МЦ та Ганна Пивовар представник ГТУЮ у Закарпатській області. Метою заходу була, робота в групі, роль сім’ї у вихованні, навчанні та життєвому виборі, підвищення правової обізнаності, батьків у різних сферах своєї діяльності, виявлення актуальних потреб у правової просвіті для дітей дошкільного віку, учнів, батьків та вчителів. Актуальною на сьогодні також є тема «Булінгу», сума штрафів та як з ним боротись.Фахівці також звернули увагу батьків на те, що багато дітей соромляться розповідати дорослим, що вони є жертвами булінгу. Тому будьте уважними до психологічного стану своєї дитини. Учасниками заходу були батьки, вчителі, читачі нашої бібліотеки та не байдужі містяни Мукачева.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

”НІ – насильству в сім’ї”

Презентація книги Володимира Маслова „Материя чувств”

Година спілкування