Перегортає пам'ять сторінки...


8 та 9 травня відзначаються Дні пам'яті та примирення, присвячені пам'яті жертв Другої світової війни в Європі, проголошені Резолюцією Генеральної Асамблеї ООН. Україна долучилась до всього світу у скорботі за жертвами Другої світової війни. З 2015 року, відповідно до Указу Президента України відзначається День пам'яті та примирення. Вшанування загиблих розпочинається 8 травня – разом з Європою та світом, і продовжується традиційно 9 травня - святом Дня Перемоги. У ці пам'ятні дні українці доповнюють свій одяг червоним маком — символом пам’яті майже 8 мільйонів загиблих співвітчизників та 65 мільйонів убитих у Другій світовій війні по всьому світові.
У переддень цих урочистих днів, наша бібліотека провела "Сторінку історії" «Перегортає пам’ять сторінки». Отож, день водночас і щасливий, і сумний згуртував представників усіх поколінь в їх широкому прагненні, віддати довічну шану і повагу захисникам миру. 
На заході були присутні студенти Мукачівського коледжу МКТЕК та студенти Закарпатського обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою. Раїса Мойсей – голова спільноти ім..Пушкіна зробила короткий екскурс історичними подіями Другої світової війни та відповідала на численні питання присутніх. Міра Максименко, голова спільноти «Шалом!» - розповіла про війну, Голокост та численні втрати. Михайло Шушкевич, мукачівський письменник, поет, засновник літературного об’єднання «Рідне слово» - зачитав вірші із своєї збірки «Вересневі обрії». Доповнили захід музичні композиції на воєнну тематику у виконання Оксани Коваленко (бард-клубу «Аквамарин»). Студенти першого курсу Закарпатського обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою Іван Чук та Олександр Німців декламували вірші «Схилися над могилами солдатів» та "Схилімо голову". Неабияке зацікавлення викликала в присутніх книжкова виставка-інсталяція «Війна у пам’яті - біль у серці». 
Наш земний уклін усім, хто бився на фронтах Другої світової війни, пройшов роки окупації та пекло концтаборів, хто підняв з руїн і відродив рідний край.
Подвиг Ваш – безсмертний, пам’ять про Вас – нетлінна, вдячність народу – безмежна.














Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

”НІ – насильству в сім’ї”

Презентація книги Володимира Маслова „Материя чувств”

Година спілкування