Патріотичний урок «Сам не знаю, де погину»


Згідно Указу Президента України № 69/2015 «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні» в нашій країні встановлено особливий пам’ятний день - День Героїв Небесної Сотні, який відзначається щорічно 20-го лютого.
На шляху до незалежності український народ завжди приносив у жертву своїх найкращих синів і дочок. У цьому довгому списку є і Герої Небесної Сотні. Саме вони зуміли рішуче стати до боротьби із злом, заплативши за перемогу надвисоку ціну – власне життя. Їх вшановує Україна. Їхній приклад має зупинити й тих, хто нині розпалює вже нове, інше протистояння.
Отож напередодні цих кривавих подій 2013-2014 років в нашій бібліотеці було проведено патріотичний урок «Сам не знаю, де погину». За участі коледжів нашого міста та читачів нашої бібліотеки. «Небесна Сотня – це наш біль і наша гордість, це наші сльози і вдячність за все, що її бійці зробили для нас. Вони пожертвували своїм життям за щастя інших, за кращу долю для своєї держави». Такими словами розпочала свій виступ Валентина Попелюшка - поетеса, волонтерка, учасниця подій на Майдані тих «кривавих подій». Також пані Валентина представила слухачам аудиторії свою «патріотичну поезію». Вірша "Кіборги" із збірки "Воїнам світла" прочитав першокурсник-ліцеїст військового коледжу-Олександр Німців. 
Близько двох тисяч осіб вийшло на Майдан Незалежності з акцією протесту, після оприлюднення урядом Азарова рішення щодо призупинення процесу підготовки до підписання угоди про асоціацію України з ЄС.
Саме тоді, в перший день, народилося гасло “ Україна – це Європа ”, наш шлях – до європейських цінностей. Основною рушійною силою на Майдані була молодь і студентство. Саме вони змусили змінюватися все суспільство відстоюючи свої права. Отож в рамках право просвітницької кампанії "Я маю право голосу" під час заходу Мирослава Пилипчинець - начальник відділу право просвітництва та взаємодії з суб’єктами з надання БППД та Молнар Констянтин Євгенович – директор Мукачівського МЦ безоплатної допомоги , ознайомили присутніх з порядком та процедурою голосування та можливістю перевірити включення себе до Державного реєстру виборців. Адже саме обізнані, та вільні творять своє майбутнє та щасливе процвітання нашої держави -Україна.
Другою частиною заходу був перегляд фільму «Небесна Сотня. Зима, що нас змінила». Після перегляду фільму учасники заходу поділилися своїми особистими враженнями про події, які відбувалися на Майдані. Із цікавістю всі прослухали огляд книжкової виставки «Герої нашого часу» та виявили бажання взяти книги, представлені на ній, додому.











Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

”НІ – насильству в сім’ї”

Презентація книги Володимира Маслова „Материя чувств”

Година спілкування