Українська пісня - душа народу!

   Кажуть історія - це вічність, а культура - це той великий скарб, національне надбання, що передається від покоління до покоління, примножується, збагачується. Наш народ має багату скарбницю пісень, казок, легенд, переказів, дум, якими можна пишатися як райськими квітами. Деякі з них пройшли крізь довгі століття і ще сьогодні причаровують блиском дорогоцінних самоцвітів.     Українська мова є дуже мелодійною, вона гармонійно вплітається в пісні. В одних розповідається про красу нашого краю. В інших нащадкам передалася слава наших прадідів-козаків. Є пісні про людські почуття та переживання. Пісня заспокоїть, розрадить, подарує мрію.    Вивчення історії рідного краю, популяризація традицій, культурних цінностей, надбаних народом протягом століть - одне з найголовніших завдань нашої бібліотеки. Отож, восьмого квітня в підтримку та розвиток українських звичаїв, обрядів, традицій наша бібліотека згуртувала всіх поціновувачів українознавства на святі української пісні «Українська пісня - душа народу». 
   Своїм чудовим виконанням українських пісень присутніх радували: Василь Годьмаш, Оксана Коваленко, Сергій Золотов, Яна Міхееєва, Наталія Ужва, Олександр Поршнєв,Тетьяна Цветкова, Людмила Красняник, Людмила Дорошенко, Володимир Матінко, Імма Микуліна, Валентина Попелюшка, Марія Іваниця. 
 Справжньою окрасою нашого свята була виставка чудових етно-виробів від Тетяни Коструб'як та Валентини Попелюшки. На книжковій виставці «Українська пісня - душа народу» були представлені книги з народознавства, краєзнавча література. 
   Двері нашої бібліотеки завжди відчинені для городян та гостей міста, яких цікавить книга, цікава інформація, приємне спілкування.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

”НІ – насильству в сім’ї”

Презентація книги Володимира Маслова „Материя чувств”

Година спілкування