Присвята Єсеніну

В грозы, в бури, в житейскую стынь,
При тяжелых утратах, и когда тебе грустно,
Казаться улыбчивым и простым –
Самое высшее в мире искусство…
С. Есенин

Багряна осінь подарувала світу великого лірика, класика Срібного віку російської поезії – Сергія Єсеніна.
3 жовтня виповнилося 120 років від дня народження геніального поета. З нагоди пам’ятної дати 5 жовтня у читальній залі Мукачівської книгозбірні на  Літературний етюд «Сергій Єсенін. Образ, вірші, епоха» зібралися шанувальники його творчості, члени товариства російської культури «Русский дом» та читачі бібліотеки.
Незабутню подорож у світ Єсеніна здійснила ведуча заходу – керівник літературного літературного гуртка товариства російської культури «Русский дом» Надія Катрасова. Вона уявно вела слухачів сходинками драматичної життєвої і творчої долі Єсеніна, з її злетами і падіннями, переживаннями і радостями.
Проникливо читали поетичні твори Сергія Єсеніна, написані в різні періоди його життя – Тетяна Хмелевська, Людмила Красняник, Ганна Дубровська, Тетяна Цветкова, Галина Сербіна, Валентин Крючков, Тетяна Кричфалуші, Галина Ямцова, Раїса Мойсей.
У виконанні Людмили Дорошенко, Володимира Матіко, тріо «Єсенія» (Раїса Мойсей, Ганна Дубровська, Надія Смагіна), Василя Сенька, дуету Тетяни Цветкової та Людмили Красняник звучали чудові пісні на слова Єсеніна «Над окошком месяц», «Ты поила коня из горстей в поводу», «Не жалею, не зову, не плачу», «Клен ты мой опавший, клен заледенелый…», «Письмо Матери», «Мне осталась одна забава…», «Сыплет черемуха снегом…» та ін.
З документами, представленими на виставці-персоналії «Сергій Єсенін. Через поезію до особистості» - а це поетичні збірки С. Єсеніна, літературно-критичні нариси про життя і творчість поета, присутніх ознайомила бібліотекар читальної зали Марія Мікла.
Виставка експонуватиметься в читальній залі ще тиждень, тож запрошуємо усіх прихильників творчості Сергія Єсеніна вкотре відкрити улюблені збірки, щоб заново відкрити грані таланту класика світової поезії.

















Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

”НІ – насильству в сім’ї”

Презентація книги Володимира Маслова „Материя чувств”

Година спілкування