Просвітницька година «Дорогами тисячоліть до слов’янської писемності»

    Писемність, мова – то є душа кожної нації, її найцінніший скарб.

24 травня – День слов'янської писемності і культури.
Щороку 24 травня у всіх слов’янських країнах урочисто прославляють Святих Кирила і Мефодія. Адже саме вони є творцями слов’янської писемності.
Один із провідників слов’янської писемності, Кирило, певний час працював бібліотекарем.
І спілкуючись з тодішніми читачами, зрозумів, що людям для розуміння життя, як повітря, потрібні книги, написані рідними мовами.
Отож, в цей день ми не могли оминути пам’ятник рівноапостольним Кирилу та Мефодію, який було встановлено 1996 році в центрі нашого прекрасного міста Мукачева, де провели просвітницьку годину «Дорогами тисячоліть до слов’янської писемності» разом зі студентам Мукачівський кооперативний фаховий коледж бізнесу та їхніми педагогами.
Студенти дізналися про історію створення архітектурної пам’ятки, про святих Кирила і Мефодія, творців слов'янської абетки, завдяки яким слов'янські мови отримали свою писемність, бо виникнення писемності – це надзвичайно важлива подія у історії будь-якого народу. Адже вона має здатність зберігати досвід нації та передавати з покоління в покоління її культурні цінності.
Вже стало доброю традицією в цей день в стінах нашої бібліотеки знайомити користувачів з «бібліотечними реліктами», тобто найстарішими документами, що зберігаються в наших фондах та мають неабиякий інтерес серед наших читачів.
"Серце народу – це мова, це слово, це гордість, культура й престиж".
"Є мова, є нація!"
Пам'ятаймо нашу історію, примножуймо культурну спадщину свого народу, плекаймо і розвиваймо рідну – українську – мову
!








Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

”НІ – насильству в сім’ї”

Презентація книги Володимира Маслова „Материя чувств”

Година спілкування