Година мужності «Крути: шлях на Голгофу слави та мужності».

    Історія боротьби українців за свою незалежність сповнена трагічних та героїчних сторінок. І 29 січня ми якраз і згадуємо одну з них. А саме – День пам'яті Героїв Крут. Людей, які в героїчному протистоянні з силами противника, що в багато разів їх перевершували, змогли вистояти і дати лише нещодавно створеній державі УНР необхідний час для того, щоб організувати гідну оборону.

    З метою національно-патріотичного виховання молоді нашого міста та мукачівської громади, 29 січня було проведено годину мужності «Крути: шлях на Голгофу слави та мужності», яка висвітлює перебіг подій столітньої давності та історію героїчного подвигу подій під Крутами.

    Під час години мужності присутні говорили про те, що пам’ять про загиблих героїв не пішла в забуття, українська молодь під Крутами довела, що боротьба за свободу і незалежність України ніколи не припиниться.

   Працівники бібліотеки здійснили мандрівку в минуле сторінками трагічної історії нашого народу, розповіли про події під Крутами. Кожен бажаючий міг ознайомитися з книгами та матеріалами, які висвітлюють трагічні події тих років.

    Своїми літературними здобутками зі слухачами поділилася мукачівська поетеса Лімбах Гізела Іванівна, а саме, вірші про Україну, написані за останні роки повномасштабного вторгнення. Поетеса також провела паралель, між сьогоднішніми подіями та історичним минулим 1919 року.

Учасники заходу:
Любов Долинська - заступниця директора з виховної роботи, викладачка української мови та літератури Мукачівського кооперативного фахового коледжу бізнесу.
Теслович Емілія - викладачка фізичної культури, класний керівник 112 групи.
Учні Мукачівської школи №3 ім. Ференца Ракоці, та педагоги:
Криж Марина Дмитрівна - заступник з НВР;
Кельман Любов Михайлівна - вчитель української мови та літератури.

  У вітринах нашої бібліотеки, облаштовано виставку-гордість "Вічний вогонь української волі", а у фондах бібліотеки зберігається чимала кількість книг, альбомів, світлин, які висвітлюють події тих часів.






Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

”НІ – насильству в сім’ї”

Презентація книги Володимира Маслова „Материя чувств”

Година спілкування