Подія-реквієм «Євромайдан: події, люди, час».

      21 листопада ми відзначаємо День Гідності і Свободи.

Цей день – символ боротьби і перемоги, символ єднання заради найвищих ідеалів цивілізованого світу. Всупереч жорстокому тиску антидемократичного режиму українці об ’єдналися і відстояли своє право на вибір достойного життя та майбутнього.

Революція Гідності повернула людям віру у цінності свободи, гідності, та самопожертви, а також кинула виклик диктаторству, подвійним стандартам, корупції.

Значення тих подій неможливо переоцінити, адже протягом листопада 2013 –лютого 2014 років відбулося найважливіше для української нації – пробудження свідомості суспільства.

З метою належного вшанування громадського подвигу, патріотизму й мужності героїв, які боронять незалежність нашої держави в нашій бібліотеці було проведено подію-реквієм «Євромайдан: події, люди, час».

В глибокій скорботі було згадано тих, хто загинув за нашу Україну, хто зараз своїм життям виборює на сході її мир і спокій, всіх героїв, що полягли під час Революції Гідності та російської агресії на Донбасі.

Бібліотекар – Мікла Марія, ознайомила присутніх з хронологією подій тих часів, провела короткий бібліографічний огляд літератури, ознайомила присутніх з книжковою виставкою, та інсталяцією, де були розміщені експонати , які використовувались під час подій на Майдані.

Бібліограф - Катерина Теребеші, підготувала низку відеороликів , які «занурили всіх присутніх « у вир революційних подій тих часів.

Анюта Химинець - студентка педагогічного коледжу прочитала вірша - «Крик маленької душі».

Юрій Ігнатишин – учень військового коледжу підготував вірша - «Мамо, не плач».

«Відзначаючи День Гідності та Свободи, ми вшановуємо силу та волю нашого народу, які завжди переборюють будь-які труднощі на шляху до правди й незалежності», — підсумували працівники бібліотеки.

СЛАВА УКРАЇНІ!

ГЕРОЯМ СЛАВА!





Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

”НІ – насильству в сім’ї”

Презентація книги Володимира Маслова „Материя чувств”

Година спілкування