Презентація книги "Русинські співанки" - Ольги Кирилівни Прокоп.

     Сьогодні, 3 серпня, в нашій бібліотеці, презентовано книгу "Русинські співанки" знаної в нашому краї виконавиці та збирачки русинської пісенної творчості - Ольги Кирилівни Прокоп.

Не зважаючи на літню спеку та пору відпусток в читальній залі зібралося чимало відвідувачів (зокрема, й мешканці нашої громади з числа ВПО), яким цікава тематика народної творчості. Відвідали презентацію також Станіслав Ганькович, член "Русин клубу" та журналістка Лемківського радіо lem.fm .

Розпочала презентацію бібліотекар читальної зали Марія Мікла , яка познайомила присутніх з життєвою та творчою біографією Ольги Прокоп, представила учасників презентації.
Юрій Шипович (м. Свалява), голова ГО "Русинський культурологічний клуб" - розповів про титанічну роботу збирачки народних пісень, окреслив зміст та наповнюваність збірника "Русинські співанки".
Михайло Капраль (м. Будапешт, Угорщина), директор Русинського науково-дослідницького інституту імені Антонія Годинки - поділився спогадами про редакторську роботу над збірником та подарував для бібліотеки власні книги-дослідження.
Маргарита Лукеча (м. Мукачево), журналістка, письменниця - ділилася спогадами про зустрічі з краянами у світі, про цінність збереження "власного коріння".
Другу половину презентації присутнім представила продовжувачка славних традицій - онучка Ольги Прокоп, керівниця дитячо-юнацького ансамблю "Бабчина співаночка" (смт.Чинадієво) Наталія Симчик та, власне, сам ансамбль.
Це був справжній заряд емоцій - гармонійно переплетені пісні з книги "Русинські співанки", уривки біографії Ольги Прокоп, народний гумор та невід'ємні вшанування сьогодення (виконання гімну та вшанування полеглих Героїв хвилиною мовчання). В залі не було жодного, кого б не "зачепило" (у доброму сенсі) виконання народної творчості молоддю.






Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

”НІ – насильству в сім’ї”

Презентація книги Володимира Маслова „Материя чувств”

Година спілкування