"Модна читанка". Літературний колоквіум-обговорення книги Сергія Жадана "Інтернат". (20.07.2022)

Ох, і галасу наробила наша «модна читанка».

- «До нас приїде Жадан?»Телефонували наші читачі та охочі поспілкуватися з автором. Але наразі, ми вирішили трохи "зануритись у світ творчості письменника", і обрали для обговорення-колоквіуму твір «Інтернат».
«Інтернат» — глибокий та захопливий роман, який відбив бачення автора життя в зоні АТО, його драму проблеми вибору та самоідентичності, національної психології та патріотизму, радикальних поглядів та ліберальної байдужості.
А саму ідею обговорення роману Сергія Жадана, дали наші юні читачі Катерина та Луіза. Отож вчора ввечері (20.07.2022), у Палаці культури та мистецтв прийшли наші читачі бібліотеки, поціновувачі творчості письменника, а також тимчасово переселені українці з Харкова, Одеси та Ірпіня…

Було насправді дуже цікаво, пізнавально: кожен висловлював думки ,щодо роману,щодо творчості Жадана, головного героя, перебіг війни на Сході,проблеми дітей Сходу. «Інтернат» — глибокий та захопливий роман, який відбив бачення автора життя в зоні АТО, його драму проблеми вибору та самоідентичності, національної психології та патріотизму, радикальних поглядів та ліберальної байдужості. Жадан так влучно, ясно і ідеально описує, що всі міста, будинки, люди і сам інтернат постає перед очима. Чесно кажучи, місцями навіть складно читати через наплив емоцій, хвилювань.
Ця книга безумовно варта для прочитання.
Дорогі читачі чекаємо від Вас цікавих ідей та нових прочитаних творів (яких чимало в нашій бібліотеці) ,які на вашу думку,варті для читання та обговорення.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

”НІ – насильству в сім’ї”

Презентація книги Володимира Маслова „Материя чувств”

Година спілкування