ФІЛОСОФІЯ ЖІНОЧОЇ КРАСИ

Напередодні Дня писемності та української мови, памяті  Нестора-літописця,  7 листопада, як і було анонсовано, в  центральній міській бібліотеці  ім. О. Духновича  відбулося  літературно-музичний захід  – прем’єра книги  Віталія Горвата «ФІЛОСОФІЯ ЖІНОЧОЇ КРАСИ». Читальна зала  книгозбірні ледь вмістила всіх бажаючих – молодь, студенти Мукачівського державного гуманітарного коледжу, торгово-економічного  коледжу, старшокласники шкіл, викладачі,  вихователі прийшли підтримати  свого талановитого  вихованця  і товариша.
Під  супровід  романтичної мелодії, що народжувалася  з-під пальців  Олександра Лукіна розпочалося справжнє дійство.  «Любов – це незламна сила,  яка здатна перевернути світ…» саме таким за словами своїх товаришів, є Віталій Горват – за покликанням душі – поет, співак, патріот, серце якого переповнене любовю до людей, української землі та своєї держави. Юнак, який не знав ані батьківської, ані материнської любові, в свої 25 років довів, що можна стати особистістю, можна навчитися керувати своїм життям: не озлоблюючись, не звинувачуючи весь білий світ, але працюючи над собою, долаючи труднощі, яких, до речі, не бракує і дітям в повних, благополучних сім’ях.  Він взяв собі за життєве кредо слова Ліни Костенко: «За себе треба боротися… любовю». Автор книги прочитав декілька поезій, які характеризують його, як надзвичайно харизматичну особистість. Приємно здивував Віталій всіх присутніх чудовим виконанням власних пісень під музичний супровід Олександра Лукіна.  Пронизливо, по особливому душевно прозвучала його пісня про маму. Щемливі сльози виступили на очах майже всіх присутніх. Із захопленням були сприйняті пісні у виконанні Віталія під супровід скрипки. А виконання українських народних пісень вокальним ансамблем «Перфоменс» викликало шквал оплесків! Привітати Віталія прийшли: головний спеціаліст відділу культури Тетяна Туряниця, викладач МДУ  Габовда Анжеліка Міланівна, журналіст Віктор Дворниченко, голова ГО "Молодіжні ініціативи" Денис Соболь, колега по-роботі, вчитель Оксана Михайлівна Шкріба та товариші студенти. Від колективу Мукачівської міської бібліотеки ім. О. Духновича виступила завідувачка відділом обслуговування Ольга Коваленко, яка також виконала приємну місію від працівників бібліотеки Ужгородського коледжу культури і мистецтв, де навчався Віталій і залишив по закінченні коледжу приємні спогади.  Також в читальній залі була оформлена виставка-інсталяція  «За себе треба боротися… любовю».
(фото Степан Жук - 
https://photos.google.com/share/AF1QipPj3venCPhdBLT1nsAxQNh3E2FkMMhQvyFJWiKa8n9lafC4ZjMj6lTohbMk2JA3Mw?key=b21CczdhMFEzdHdYakdfNDdkTk5RenRiZzFMWDhn )

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

”НІ – насильству в сім’ї”

Презентація книги Володимира Маслова „Материя чувств”

Година спілкування