Бібліотекар – провідник, який допомагає книзі знайти дорогу до читацького серця.
30 вересня Україна святкувала Всеукраїнський день бібліотек. Символічно, що саме в день Віри, Надії, Любові та матері їх Софії (Мудрості) відзначається це свято. Сама назва – Всеукраїнський свідчить, що це свято не тільки професійне, а – загальнонародне, адже саме через бібліотеки, на різних етапах життя, проходить кожна людина, бо без книги нема знань, поступу вперед. 
В рамках проведення у нашій бібліотеці Дня відкритих дверей «Бібліотека - сучасна, креативна, твоя» відбулися різноманітні соціокультурні заходи, акції добрих справ «Подаруй бібліотеці книгу!» та «День повернутих книг», цікаві презентації: «Історія виникнення книги», «Великі бібліотекарі», «Незвичайні бібліотеки світу».
У відкритому доступі на абонементі та читальному залі бібліотеки оформлені: літературний розвал, інформаційно- книжкова виставка «Привітай свою бібліотеку…», виставка – розвал «Феєрверк нових надходжень», виставка «День народження книги» до 120-річчя з дня виходу збірки І.Франка «Зів’яле листя», хіт-парад «20 причин читати книги». Протягом дня бібліотекарі звертали увагу користувачів, особливо юнацтво на те, чому потрібно читати книги.
Протягом дня проводились екскурсії по всім відділам бібліотеки для всіх бажаючих. Зокрема, для військових ліцеїстів І-х курсів були відкриті двері в книгосховище читального залу, де у них була можливість не лише побачити, а й потримати в руках рідкісні видання книг, а студенти кооперативного коледжу дізналися легенду про бібліотекаря.
Відділом краєзнавчої літератури було презентовано виставку «Літературний бомонд міста», яка привернула увагу студентів кооперативного коледжу до творів: М.Дочинця, Т.Рибар, С. Малильо, В.Попелюшки та багато інших.
Завершальним етапом такого насиченого різноманітними зустрічами, привітаннями, презентаціями, акціями та екскурсіями дня, стали підсумки першого туру обласного огляду-конкурсу «Бібліотека року». 
В цілому, святкування Всеукраїнського дня бібліотек пройшло цікаво та креативно.
P.S. Дякуємо за вдячні відгуки та побажання наших користувачів в «Книзі побажань бібліотеці», адже ми працюємо для Вас!



































Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

”НІ – насильству в сім’ї”

Презентація книги Володимира Маслова „Материя чувств”

Година спілкування