Усе далі й далі відходять грізні роки Другої Світової війни. Щороку відходять в інший світ її солдати. Але пам'ять про тих, хто скропив своєю кров’ю рідну землю, хто боровся за свободу  - вічна. Цю пам'ять треба зберігати. Треба навчати молодь, прививати почуття любові до рідної землі, країни, держави. Патріотизм треба леліяти змалечку. І в цьому сьогодні – одне з найважливіших завдань бібліотек. Тому і цього року, погожого травневого дня в центральній міській бібліотеці ім. О. Духновича з вдячністю і любов’ю зустрічали ветерана ІІ Світової війни Чеха Володимира Лаврентійовича, який форсував Дніпро та був учасником визволення Закарпаття у жовтні 1944 р. Володимиру Лаврентійовичу 90, однак він зберіг гарну фізичну форму, людяність і душевну доброту….
У цілковитій тиші ділився своїми спогадами фронтовик, розповідав про окремі епізоди на війні. Учні військового ліцею – а це майбутні офіцери, з цікавістю слухали ветерана, задавали запитання. На зустріч завітали і члени громадських організацій.
Голова літературного об’єднання «Рідне слово» М.Я.Шушкевич, відома громадська діячка, активістка, незмінна учасниця творчих акцій в бібліотеці Р.А.Мойсей та підполковник у відставці А.Дубровський привітали В.Л.Чеха і поділилися своїми роздумами з юнаками.
Протягом тяжких років війни пісня завжди була в строю разом з солдатами. І тому так тепло присутні сприйняли виступ жіночого ансамблю «Сударушки», які виконували пісні, присвячені темі війни.
Пам’ятаймо минуле заради майбутнього!
















Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

”НІ – насильству в сім’ї”

Презентація книги Володимира Маслова „Материя чувств”

Година спілкування