Сторінками життя Кобзаря
разом з Тетяною Лебединською

                             








В рамках Шевченківських читань у Мукачівській міській центральній бібліотеці ім. О. Духновича відбудеться зустріч з надзвичайно цікавою та неординарною особистістю, подвижницею української культури – Тетяною Миколаївною Лебединською.
Відома дослідниця, кандидат філософських наук, професор, викладач кафедри міжнародних відносин Східноєвропейського слов’янського університету, член Національної спілки письменників України, одна з кращих Шевченкознавців країни запропонує нам перегорнути цікаві і часом несподівані сторінки життя Тараса Шевченка, відчути ставлення до постаті великого українця у різні історичні періоди. 

Час і місце зустрічі:
9 березня 2016 р., 15.00 год.,
читальна зала міської бібліотеки (ІІІ поверх), вул. Духновича, 1

Довідка.
Лебединська Тетяна Миколаївна – донька українського письменника М. Шпака. Народилася 23 лютого 1937 року у Києві, Навчалася на історичному факультеті Львівського університету, потім перевелася до Ленінградського університету (1958). Після його закінчення навчалася в аспірантурі, захистила дисертацію «Народницький рух на Україні в 70-90-х роках ХІХ ст.» (1973). Досліджує українсько-арабські та україно-ізраїльські літературні взаємини. Пише українською та російською мовами. Переклала українською мовою твори арабських письменників (у співавторстві з Ігорем Лебединським) — І. Абд аль-Кудуса, Д. Зейдана, М. Нуайме, М. Дарвіша, Т. Канафані та ін. Працює також в галузі літературознавства і критики, автор статей і рецензій про українську культуру.
Автор низки робіт у періодичних виданнях на тему «Український Петербург», «Т. Г. Шевченко і Санкт-Петербург», «Україна і Санкт-Петербург». Автор книг «Санкт-Петербург і Україна» (2002), «Шевченківські місця Санкт-Петербурга» (2002), «Т. Г. Шевченко в Санкт-Петербурзі» (2004), «Діячі науки і культури з країни» (2007), «Український некрополь Санкт-Петербурга» (2007), «М. П. Гребінка – градобудівничий Санкт-Петербурга» (2008), «І. Мазепа – кавалер ордена Андрія Первозванного» (2008).
Нагороджена орденом княгині Ольги ІІІ ступеня (2006).

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

”НІ – насильству в сім’ї”

Презентація книги Володимира Маслова „Материя чувств”

Година спілкування