Акція


16 днів проти насильства

З 25 листопада по 10 грудня 2014 року на території України проводиться акція 16 днів проти насильства”, ціль якої привернення уваги громадськості до актуальних для українського суспільства проблем подолання насильства в сім'ї та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків.
         Мукачівська міська централізована бібліотечна система в підтримку Міжнародної акції розробила цілий ряд просвітницьких заходів спрямованих на попередження насильства. Інформаційна листівка „5 шляхів до серця дитини”, пам’ятка батькам „В любові та довірі”, інформ-проспект „Правовий захист від насильства над дітьми в сім'ї” та флаєри „16 днів проти насилля. Долучись до Міжнародної акції”, „Сім'я без насилля – прагніть до цього!” сприяли інформуванню користувачів про мету даної акції.

    Також у бібліотеках системи оформлено виставку-пораду „Сім'я без насильства” (ЦМБ), інформаційну стіннівку „Права та обов’язки батьків у вихованні дітей” (МБД), інфо-плакат „Хто захистить беззахисного?” (МБД) , інформ-плакат та інформ-вітрину „Стоп-насильство!” (МЦБ, Інтернет-центр). 



           1 грудня у відділі обслуговування Мукачівської міської центральної бібліотеки ім. О. Духновича проведено інформаційну годину „Європейська Конвенція про попередження та боротьбу із насильством щодо жінок та домашнім насильством”. У теплій та дружній атмосфері за чашкою кави жінки обговорювали проблеми насильства в сім'ї. Провідний бібліотекар відділу обслуговування ЦБ Туряниця Т. М. розповіла про проблеми насилля над жінками та шляхи їх розв’язання, а також презентувала показ слайдів „Що таке насильство? Як себе захистити”. Бібліотекар читальної зали Мікла М. А. провела перегляд документів представлених на тематичній виставці „Сім'я без насильства” та ознайомила з інформ-добірками: „Відповідальність особи, яка вчинила насильство в сім'ї”, „Поради щодо попередження насильства”, „Загальні ознаки чоловіків схильних до насильства” та ін., а також з контактними телефонами Гарячої лінії з питань запобіганню насильству.





        Якщо Ви або Ваші близькі страждають від домашнього насильства – не потрібно це терпіти й приховувати. Краще раз і назавжди припинити знущання, ніж соромитися зізнатися в цьому прирікаючи себе і своїх дітей на довгі страждання.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

”НІ – насильству в сім’ї”

Презентація книги Володимира Маслова „Материя чувств”

Година спілкування