«Суд над Інтернетом»
19 вересня в Інтернет-центрі Мукачівської міської центральної бібліотеки ім..О.Духновича відбулося судове засідання  на тему:"Суд над Інтернетом. ".
  У заході взяли участь: учні ЗОШ №13, літературна студія «Діамантове сузір’я», колектив театральної студії «Акценти життя», а також на правовий урок  завітали старшокласники ЗОШ №20, ЗОШ №16.
На судовому засіданні були розглянуті як позитивні, так і негативні впливи Інтернету на учнів, дорослих, проблеми спілкування в Інтернеті та реальному світі тощо.
Свідки розповідали про переваги та недоліки Інтернету, захищали свою позицію «за» чи «проти» розвитку глобальної комп’ютерної мережі
За допомогою Інтернету можна отримати доступ до навчальних програм, до системи дистанційної освіти. Можна самостійно підготуватись до контрольних та брати активну участь в інтернет-олімпіадах, конкурсах,. «Наука не стоїть на місці. І те, що використовувалося сьогодні, вже може бути неактуальне завтра», - стверджувала Кенез Ніколєтта -яка виступила як свідок.
«Інтернет - всесвітня мережа, в якій що б ми не шукали - обов’язково знайдеться. Однак не варто забувати, що це система, всередині якої нас підстерігає небезпека»- відповіла їй Богдан Сніжана- інший свідок суду.
Як захистити себе від інтернет-небезпеки? Які психологічні та фізичні симптоми комп’ютерної залежності та як її позбутись? Про це розповів присутнім  Кіраль Ілля, який виступив як свідок –психолог.
Вироком було визначено, що Internet – двозначна річ. З одного боку, це простір свободи, з іншою – прозорості і контролю. Internet увібрав в себе не тільки достоїнства глобальності, але і глобальні вади. Технічний прогрес зупинити неможливо, але слід пам'ятати, що у будь-якої новини є свої позитивні і негативні сторони. І чим стане Internet в нашому житті, залежить від людини…
Насамкінець директор ЦБС О.Стадник вручила керівнику дитячої студії С.Ржевській та учасникам творчої акції Грамоти та подяки і наголосила, що Книга все ж, як і колись, займе вагоме місце в житті людини, бо вона вічна.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

”НІ – насильству в сім’ї”

Презентація книги Володимира Маслова „Материя чувств”

Година спілкування