Літературний подіум


Симфонія з життям
(симфонія від грец. Συμφωνία – угода)
Минулого четверга на літературний подіум була запрошена українська письменниця, кандидат фізико-математичних наук, доцент кафедри прикладної математики Львівського національного університету імені Івана Франка - Ева Гата. Модератором зустрічі виступив письменник Мирослав Дочинець.

Представляючи гостю мукачівській громаді, Мирослав Іванович, наголосив:  «Хто читає твори Оксани Забужко, Марії Матіос… не може не читати Еву Гату. Адже її творам притаманні гармонія мистецтва і математики, вона знає хімію слова. Її девіз по життю – «Поки живемо – можемо все», це жінка цікава, перспективна, потужна».
Ева Гата Народилася у Львові, в родині вчителів англійської мови. Вчилася у Львівській середній школі №4 з поглибленим вивченням англійської мови. Далі вступила до Львівського національного університету імені Івана Франка на факультет прикладної математики. Після закінчення працювала в науково-дослідницькому секторі при кафедрі прикладної математики. У 1992 році захистила дисертацію на ступінь кандидата фізико-математичних наук. Нині є доцентом кафедри прикладної математики Львівського національного університету імені Івана Франка. Життєве покликання – навчати студентів і писати книжки. Останніх три роки активно співпрацює з Афінським і Салоніцьким університетами (Греція), пише філософсько-містичні романи, які, на її думку, змінять світ на краще. Справжнє прізвище Ольга Коссак.
Зустріч пройшла у формі своєрідного діалогу між знаними людьми Мукачева і відомою письменницею України:
Ева Гата розповіла присутнім про цікаві життєві зустрічі, про власний шлях в літературу та презентувала свої видання «Очищення, або роблю, що хочу», «Ave Eva», «Народжена у джерелі, або шлях від Царства до Корони», «Сюрпризи долі, або змагання між Аполлоном і Паном», розказувала не тільки короткий зміст але й містичні історії їх написання.

Насамкінець письменницю обступили з усіх боків шанувальники слова у черзі за автографом на придбану за символічну ціну книгу.
А всіх тих, хто за певних обставин не зміг бути учасником літературного подіуму, хочемо порадувати – фонди міської бібліотеки збагатилися подарунковим виданням, який з щирою душею представила книгозбірні її гостя:  роман «Бланік відчиняє двері» про те що Життя і Смерть завжди поруч – дві нерозривні частини вічного Буття.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

”НІ – насильству в сім’ї”

Презентація книги Володимира Маслова „Материя чувств”

Година спілкування