Літературний подіум „Дзеркало слова” представив творчість івано-франківських поетес


Сонячного суботнього ранку у читальній залі Мукачівської міської бібліотеки панувала невимушена творча атмосфера: літературний бомонд міста обмінювався думками з гостями з м. Івано-Франківськ – Лесею Геник, Адель Станіславською, Наталією Данилюк та Віталією Савченко.
З вітальним словом до присутніх звернувся голова літературного об’єднання „Рідне слово” Михайло Шушкевич. Він, зокрема, зазначив, що мукачівські літератори продовжують знайомитися з творчістю колег по перу з різних регіонів України, тому щиро раді сьогоднішній зустрічі з івано-франківськими поетками, творчість яких їм давно відома з Інтернет сторінок „Поетичної майстерні” та „Натхнення”.
Далі слово взяла Леся Геник, яка щиро подякувала мукачівцям за теплий прийом, за чудову екскурсію містом, яке вразило їх своєю неповторною красою, буянням сакур, вишуканістю справжнього європейського містечка. Вона зачитала окремі свої твори та представила мукачівцям колективну поетичну збірку „Натхнення”, яка, за її словами „...таємниче вабить граційністю вимальованого слова, веселковістю рядків, вияснених на хвилі справжньої натхненності, котру автори даної книги щедро назбирали у власному серці, а ще – на Інтернет-сторінках одноіменного поетичного сайту”. До речі, читачі нашої книгозбірні матимуть можливість ознайомитися з даною збіркою, яку з щирою душею Леся Геник подарувала їм.
Власне поетичне мереживо представила Адель Станіславська, авторка двох поетичних збірок „Во імя любові” та „Мереживо душі”. Поетка читала  вірші  про  життя,  про  жіночу  долю, високі почуття.
По-особливому звучали сповнені ніжності, любові, жаги до життя вірші Віталії Савченко, життєве кредо якої „Любити життя у всіх його найкращих проявах”. Хочеться відзначити, що окрім поезії пані Віталія пише казки для дітей.
„Люблю читати і розчинятися в прочитаному”, – так розпочала розповідь про себе Наталя Данилюк. Присутні мали можливість почути її вірші із поетичної збірки „Та жінка, що навпроти у вікні...” та останні твори.
„Живий дотик слова, реальне спілкування, можливість обмінюватися думками і враженнями – все це дають ось такі зустрічі. Тому маю надію, що співпраця між нашим літоб’єднанням „Рідне слово” та Міжрегіональним поетичним клубом „Об’єднані словом”, яке представляють наші гості,  триватиме й надалі”, – щиро ділилася думками мукачівська поетеса Тетяна Рибар.
Свої творчі доробки гостям з Івано-Франківська представили і члени літературного об’єднання „Рідне слово”.
Творча зустріч залишила у кожного присутнього в душі незабутні враження та щиру радість від того, що Слово ріднить і об’єднує душі тих, хто прагне спілкування.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

”НІ – насильству в сім’ї”

Презентація книги Володимира Маслова „Материя чувств”

Година спілкування