Ювілейний творчий вечір "Вежі його золотих літ"


10 січня у читальній залі Мукачівської міської ЦБ відбувся ювілейний творчий вечір письменника і краєзнавця Василя Васильовича Пагирі „Вежі його золотих літ”, з нагоди його 90-річчя, на який зібралися поціновувачі його таланту, представники Мукачівської міської ради та Воловецької РДА, члени Ради старійшин та Ради Почесних громадян, громадських організацій міста.
З вітальними словами виступили виконавчий директор товариства "Закарпатці в Києві", заслужений працівник сфери послуг України Христо Роглєв та письменник, голова Закарпатської організації Спілки письменників України Василь Густі. Сердечні вітання звучали від голови Воловецької районної ради Василя Малильо та першого заступника голови Воловецької РДА Василя Лопіта, які вручили В. Пагирі Грамоту та звання Почесний громадянин Воловеччини. Тепло привітав ювіляра і депутат Закарпатської обласної ради, начальник головного управління МНС в Закарпатській області, племінник В. Пагирі Мирослав Щербей. Щирі слова подяки за багаторічну дружбу письменника з міською бібліотекою висловила директор Мукачівської ЦБС Ольга Стадник, яка присвятила ювіляру вірш:
                Шанований шановний чоловік.
                Із світом і з собою завжди в мирі,
                Бог відпустив йому красивий вік.
                Це ювіляр наш. Це – Василь Пагиря.

                Подій і знань життєве веретено,
                Як нескінченне плетиво ниток.
                Та скільки ще в цій голові красивій
                І мудрих, й несподіваних думок!

                Хай світить Ваша зірка Віфлеємська,
                Ще много літ, і много, много зим.
                Вклоняюся письменнику й людині
                - Бо це Пагиря. Гір Карпатських син!


Письменник і видавець Мирослав Дочинець розповів про творчий доробок видатного краянина та його тісну співпрацю з Мукачівським видавництвом „Карпатська вежа”. Про активну суспільну позицію ювіляра, його участь у громадському житті міста йшлося у виступах: голови Ради старійшин Мукачева Василя Маркуліна, голови літературного обєднання „Рідне слово” Михайла Шушкевича, голови товариства „Просвіта” Василя Софілканича, прозаїка Олександра Дулішковича.  
Музичне вітання звучало і від артистів театру „Шарж”  -  Роберта Голованенка та Сергія Соболя, які виконали кілька пісень на слова ювіляра.
Життєвий та творчий шлях письменника і краєзнавця В. Пагирі розкривала книжкова виставка „Вежі його золотих літ. Василю Пагирі – 90!”.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

”НІ – насильству в сім’ї”

Презентація книги Володимира Маслова „Материя чувств”

Година спілкування