«Гірчить Чорнобиль, крізь віки гірчить»

     26 квітня весь світ схиляє голову у пам'ять жертв аварії на Чорнобильській АЕС. Цю катастрофу називають «планетарною», або «трагедією століття».

    Минуло багато років, а чорний день Чорнобильської трагедії продовжує хвилювати людей: і тих , кого він зачепив своїм недобрим крилом, і тих, хто пізніше народився далеко від покривдженої землі. Цей день не минув безслідно, він розплодив по світу багато трагедій; він буде завжди об’єднувати всіх одним спогадом, однією печаллю, однією надією.

    З метою вшанування подвигу учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, у вітринах нашої бібліотеки облаштовано виставку-набат «Гірчить Чорнобиль, крізь віки гірчить».

    Книги і публікації, жахливі світлини, представлені на виставці, розповідають про перші хвилини й дні після вибуху енергоблоку, про мужність і силу духу героїв-ліквідаторів, кому волею долі судилося першими взятися за приборкання атомної стихії. Тут також експонуються твори українських письменників, які передають тривожну атмосферу 1986 року. Документи найрізноманітнішого спрямування розкривають соціологічні, політичні, морально-етичні аспекти цієї трагедії та її наслідків.    

    І надалі спробуємо не забувати 26 квітня 1986 року. Бо коли вмирає пам'ять про минуле, це минуле може повторитись.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

”НІ – насильству в сім’ї”

Презентація книги Володимира Маслова „Материя чувств”

Година спілкування