Магія та велич літературного слова Дмитра Кешелі





До нашої бібліотеки завітав знаний закарпатський літератор - Дмитро Кешеля, який 27 жовтня відсвяткував свій прекрасний ювілей - 70річчя. Якби довелось одним словом визначити найважливішу рису творчості Дмитра Кешелі, то кращого слова, як «залюбленість» у Слово і Життя не знайдеш. «Магія…Велич…Енергетика літературного слова Дмитра Кешелі» - саме під такою назвою відбувся творчий вечір митця з читачами та гостями міста в Мукачівській центральній бібліотеці ім..О.Духновича.
    На творчий вечір письменника завітали численні друзі, читачі та гості нашої бібліотеки, щоб привітати ювіляра та поспілкуватись.
Під час зустрічі ювіляр розповів присутнім про свою творчість, перші твори, драматургію, героїв оповідань, філософські погляди на життя, про письменництво, заробітки пером...
«Я все життя годував літературу, а вона, натомість, допомогла мені не зійти з розуму... Я працював на різних посадах, в тому числі керівних, і коли було важко, знав, що мене чекає оповідання. Коли сідав писати, то наче переходив в «інший вимір» Як сказав письменник, «література та мистецтво повинні творити дійсність, – з любові, щоб хотілося жити у цьому створеному світі".
Дві години спілкування пролетіли швидко, цікаво, пізнавально. На якусь мить всі гості нашого заходу ніби потрапили у власний художній світ Дмитра Кешелі. Утім, щоб сповна насолодитись енергією життя, енергією любові, колориту, звичаїв, традицій, історії та краси нашого краю , радимо всім читати книги Дмитра Михайловича Кешелі.






Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

”НІ – насильству в сім’ї”

Презентація книги Володимира Маслова „Материя чувств”

Година спілкування