"№1" чи «№2»?


  Безперечною подією жовтня для нашої бібліотеки став літературний візит українського журналіста, ведучого авторської програми «Прямим текстом» на західноукраїнському телеканалі ZIK - Остапа Дроздова, який приїхав у Закарпаття з презентацією своїх романів: роман - вибух "№1" та роман «№2». 
    Цього дня, в головній читальні міста був аншлаг… Автор був дуже зворушений, адже послухати його прийшли люди різного віку та представники різних спільнот, а саме: літературне об’єднання «Рідне слово», ГО імені Пушкіна, ГО «Шалом», представники «Союзу українок» та товариства «Просвіта», члени клубу «Аквамарин», студенти та юні гуртківці-журналісти Мукачівського міського будинку школярів. 
   Отож, про роман-вибух «№1» . Як сказав Остап Дроздов, його «№ 1» неодмінно здивує тих, хто звик бачити в ньому лише журналіста. «Хочу постати перед публікою у зовсім іншому амплуа. Романом «№1» я розпочинаю свою кар’єру письменника. Я маю, що сказати людству власне засобами літератури, а не публіцистики. Мій перший роман – дуже авторський. У ньому багато мене самого, хоча діапазон подій коливається від довоєнного Львова до сьогодні. Роман дуже відвертий. Він зацікавить тих, хто понад усе цінує людину, її страхи, сумніви, біографію і боротьбу за СЕБЕ». 
  Роман «№2» - різноплановий, багатошаровий, в ньому прописані дуже різні персонажі, які утілюють відповідне бачення автора на світ і те, що в ньому відбувається. Роман пов’язаний з реальним життям – він і про молодь, бо оповідач викладає студентам і в книзі є кілька таких цікавих типажів. Цей роман також про заробітчан, українську діаспору, роман про минуле, про українців і не українців, про студентів, жінок (в книзі з любов’ю прописані жіночі персонажі) і Країну. Власне, як наголосив сам автор, «найголовнішим, центральним персонажем роману є Країна як така. Не У, а просто Країна, яка то мотивує, то дратує, то зачаровує, то обурює, то ощасливлює, то виштовхує. І, що би не переживали персонажі роману в приватному житті, усе одно вони гостро відчувають крижаний подих Країни, від якої нікуди не дітися і яку ти мусиш полюбити навіть усупереч…».
  Солодкою родзинкою презентації –став торт, солодка копія роману "№2" від модератора літературного візиту –Валентини Попелюшки (Жук). А далі - спілкування з автором, фото- та автограф-сесії, обмін думками, побажання, вітання і сподівання на подальші зустрічі з автором в нашій бібліотеці. Бібліотекарі й читачі, щиро вдячні автору за подаровані для бібліотеки - презентовані книги з автографом.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

”НІ – насильству в сім’ї”

Презентація книги Володимира Маслова „Материя чувств”

Година спілкування