Сьогодні в читальній залі центральної міської бібліотеки ім. О.Духновича головним героєм був… Його величність Романс та сонячна осіння Поезія. Опівдні світлу і гостинну залу заповнили члени літературного об’єднання «Рідне слово», товариства культури ім. О.Пушкіна, творчого об’єднання «Конгрес літераторів України», товариства ім. О.Духновича, товариства афганців, та Клубу угорськомовних пенсіонерів. Пересічні мукачівці, актив бібліотеки та любителі друкованого слова теж приєдналися до цього свята. Для учасників і гостей літературно-музичної суботньої кав’ярні працівники бібліотеки облаштували книжково-ілюстративну виставку «Поетичні мелодії осені», а жінки товариства ім. О. Пушкіна принесли свої ручні вишивки, роботи з бісеру, ляльки, шкатулочки, вироби з лісових шишок, жолудів, листочків тощо.
Розпочалося дійство романсом на слова неперевершеної Ліни Костенко «Осінній день…» та В. Журавльова «Осінній листопад» Звучала музика, її змінювали сонячні поетичні рядки про осінь, бабине літо і невмируще в будь-яку пору року почуття-кохання… Радували серце романси, виконані Л.Дорошенко, Т.Цветковою, Л.Красняник та Г.Васильченко. Бурю емоцій викликало виконання Л.Катрасовою відомого українського романсу «Не питай чому мене заплакані очі» та романсів на власні слова і музику М.Іваниці. А романс «Ніч яка місячна…» що виконувала Л.Дорошенко, підхопив увесь зал. Власні романси виконала і І.Микуліна. Зал із захопленням зустрів виконання угорських пісень і намагався підтримати немолодих вже виконавців.
Розчулено і щиро читали свої поезії М.Шушкевич, В.Попелюшка. В.Кушнір. Л.Бегун, В.Маслов, О.Стадник, Г.Лімбах, Я.Січ. Літературно-музичне свято відбулося завдяки професіоналізму С.Іванова, який забезпечував музичний супровід.
























Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

”НІ – насильству в сім’ї”

Презентація книги Володимира Маслова „Материя чувств”

Година спілкування