Літературно-музичний перфоменс «Україна понад усе»

Напередодні святкування  25-річниці Незалежності України в нашій бібліотеці успішно і по-святковому пройшов літературно-музичний перфоменс  «Україна понад усе». Отож все про все  порядку, як відбувалося, що діялося, які були гості свята.
  Розпочав святкове дійство пан  Шушкевич М.Я., читанням свого вірша «Держава моя Україно» та «Сад цвіте», а також частково презентував книгу «Мукачево – ліричний портрет». Продовжила наш перфоменс голова «Культурно-просвітницької спільноти ім. А.С.Пушкіна» Мойсей Р.А. Яка привітала ВСЮ Україну з святом  Незалежності  і побажала йти вірним шляхом миру та добра.  Справжнім  бенефісом став виступ ансамблю «Сударушки», які виконали цикл пісень різними мовами: українською, словацькою,  угорською, єврейською, російською, німецькою. Цей  музичний виступ до сліз розчулив голову єврейської спільноти «Шалом!» Максименко Міру Борисівну, яка почала свій виступ з хвилюванням та «сльозами  радості»  від того, що в нашій країні - Україна можуть мирно та щасливо співіснувати всі національності. Продовжила наш  перфоменс  чарівна, неперевершена поетеса - Гізелла Лімбах, яка почитала нам своїх віршів: «Чому така гірка сльоза», «Годі голови схиляти, дивитись додолу».  З вітальним словом до всіх присутніх виступив пан Дулішкович О.Є.  та заспівав українських та угорських пісень. Своїх вірш про Україну всім присутнім почитала наша активна читачка Марія Горват.
А далі буквально із свята на свято  у  святковій вишитій сорочці до нас прийшла пані  Валентина  Попелюшка, яка почитала  дуже цікаву сатиричну поему «Не Рабські Вимирати». Продовжився літературний перфоменс музичним. Студентка та чарівна, вродлива дівчина – Аліна Богдан  виконала цикл пісень про Україну, кохання, мир та добро, а закінчила свій виступ піснею про маму, адже все починається з мами.


PS:  Весь наш колектив привітав та подарував чарівний букет рожевих троянд – Рогов  Володимир Михайлович член єврейської спільноти «Шалом!». Ось так ми відсвяткували наш святкоко-квітковий та літературно-музичний перфоменс «Україна понад усе».















Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

”НІ – насильству в сім’ї”

Презентація книги Володимира Маслова „Материя чувств”

Година спілкування