25 квітня на День екології «Чорнобильська катастрофа: 30 років потому» у читальній залі міської бібліотеки зібралися учні військового ліцею, щоб згадати  скорбот­ний час ядерного апокаліпсису, пом’янути загиблих та вшанувати живих героїв нашої країни, які вступили в нерівний бій з чорнобильським привидом.
Про аварію на Чорнобильській АЕС та жахливі наслідки ядерного вибуху розповіли Світлана Ковач та Світлана Лещинець, закликали присутніх хвилиною мовчання вшанувати пам`ять тих, хто поклав життя у боротьбі з  вогнем та радіацією.
       Перегляд слайдів «Чорнобильська АЕС» змусив задуматись молоде покоління не лише про наслідки аварії, а й над тим, яку потенційну небезпеку несе халатне ставлення і безвідповідальність.
Гостем бібліотеки цього дня був учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, член ради Союзу чорнобильців - Орбан Василь Іванович. Затамувавши подих учні слухали виступ Василя Івановича, який наводив страшні факти і цифри тієї трагедії та героїчний подвиг людей, які усвідомлюючи небезпеку радіоактивного зараження діяли сміливо і самовіддано.
Бібліотекарі до 30 роковин трагічної дати підготували книжкову виставку-репортаж «Чорнобильська катастрофа: 30 років потому». Книги та інформаційні матеріали доповнювали фоторепортажі із зони відчуження, фотопортрети героїв-пожежникiв, якi першими стали до бою з непокiрним атомом.













Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

”НІ – насильству в сім’ї”

Презентація книги Володимира Маслова „Материя чувств”

Година спілкування