Україна пам’ятає...

 У світі не зафіксовано такого голоду, як той, що випав на долю українського народу – найродючішої і найблагодатнішої землі – у 1932-33 роках минулого століття.
 Як сталося, що без стихії, без засухи, без війни - в самому центрі Європи, в країні, яка незадовго перед цим була житницею континенту, небачений голод забрав у могилу мільйони людей?! Що це було? Наш обов’язок перед минулим – розповідати дітям про це, щоб вони знали, щоб пам’ятали...
 Саме з цією метою, в переддень Дня пам'яті жертв голодомору, на бесіду-реквієм «Україна пам’ятає» до бібліотеки-філії №9 Мукачівської міської ЦБС завітали учні 4-х класів ЗОШ №10.
 Вихователь ГПД Світлана Роман та бібліотекар Тетяна Журавльова розповіли учням про трагічні сторінки історії українського народу. Спільною молитвою із запаленою свічкою та хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять мільйонів невинних жертв Голодомору.
 До уваги дітей, бібліотекарем Тетяною Журавльовою була представлена книжково-ілюстративна виставка „Голодомор 33: голодне лихоліття”.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

”НІ – насильству в сім’ї”

Презентація книги Володимира Маслова „Материя чувств”

Година спілкування