Правовий legalаnd
„Дитина у світі права”

 Якою б не була розумною і талановитою дитина, вона все ж потребує дорослу опіку й увагу, турботу і любов, захист і постійну підтримку.
 20 листопада у Всесвітній день дитини бібліотекар філії №9 Мукачівської міської ЦБС Тетяна Журавльова запросила в гості учнів 4-х класів ЗОШ №10 разом з вихователем Світланою Роман на Правовий legalаnd „Дитина у світі права”.
 В цікавій ігровій формі під час проведення «Казкової правової вікторини» бібліотекар розповідала маленьким читачам про найважливіші для людини та суспільства відносини, про непорушні права дітей на повноцінний розвиток у суспільстві без насильства, жорстокості, голоду та експлуатації. Діти розділилися на дві групи. Перша група описувала негативні ситуації, у які потрапив той чи інший казковий герой. Друга – пояснювала, яке право, визначене Конвенцією про права дитини, було порушено стосовно цього героя.
 У літературній вікторині діти мали змогу виступити в ролі дорослих – захисників дітей і захищати права казкових героїв.
 Також, учні із задоволенням розігрували невеличкі сценки, у яких було порушено права одного з героїв. Завдання присутніх — визначити, чому той чи інший герой неправий та відповісти на запитання: „Що б ви на місці дорослого відповіли йому?”, „А можливо, він усе ж таки правий у своїх вимогах?”.
 На завершення правового legalаndu бібліотекар підготувала Конкурс „Чи знаєте ви зміст Конвенції ООН про права дитини?”, під час якого діти повинні були з’ясувати „справжні” та „жартівливі права” та розшифрувати ключову фразу («І я знаю Конвенцію ООН»).
 Юні правознавці успішно виконали всі поставлені перед ними завдання, що свідчить обізнаність дітей у своїх правах.



















Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

”НІ – насильству в сім’ї”

Презентація книги Володимира Маслова „Материя чувств”

Година спілкування