Пісні, в яких живе душа
У всі віки і часи, з самої колиски в радості і в горі, з нами завжди поруч – пісня. Вона пом’якшує серця, об’єднує людей, підтримує в народу дух єдності.
Саме пісня стала головною дійовою особою 22 липня на бібліотечних посиденьках із циклу «Україна єдина».
Голова товариства російської культури «Русский дом» Раїса Мойсей запросила присутніх у світ легендарних пісень, які давно стали невід’ємною частиною нашого життя: «Сьогодні ми поговоримо про окремі перлини музичної творчості, добре відомі всім нам. Навколо них нуртує чимало легенд, але і справжня історія їхнього створення не менш драматична».
Присутні мали можливість почути історію виникнення пісень, дізнатися про їх авторів та виконавців, а також послухати «Очі чорнії», «Їхали козаки із Дону додому…», «Стоїть гора високая», «Посіяла огірочки», «Два кольори», «Гуцулка Ксеня», «Час рікою пливе», «Чорнобривці», «Іванку, Іванку», «Вечерний звон», «Уж давно отцвели хризантемы в саду», «Крутится вертится шарф голубой «Грузинская песня» Булата Окуджави та ін., у виконанні Володимира Матіко, Людмили Дорошенко, Раїси Мойсей, тріо «Слов’яночка» (Надія Смагіна, Валентин Крючков, Марія Берестівська), ансамблю «Сударушки» (Тетяна Цветкова, Людмила Красняник, Людмила Дорошенко, Надія Смагіна, Марія Берестівська, Тетяна Кричфалуші).
Зачарувала публіку яскравим виконанням старовинної єврейської пісні «Школа танцев Соломона Пляра» (две шаги налево, две шаги направо, шаг вперед и два назад) Надія Косенкова, а пісню «Бесаме мучо» Тетяна Цветкова і Людмила Дорошенко виконали на мові оригіналу.
Власні поетичні твори зачитали Гізелла Лімбах та Іма Микуліна, члени літературного об’єднання «Рідне слово».
Теплі слова подяки за гарний настрій та чудові емоції висловила членам товариства російської культури завідувачка відділу обслуговування ЦБ Тетяна Туряниця та запросила гостей до перегляду книг, представлених на виставці «Пісні на всі часи, на всі віки…».























Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

”НІ – насильству в сім’ї”

Презентація книги Володимира Маслова „Материя чувств”

Година спілкування