Пам’яті героїв Крут.
29 січня 2014  року в Центральній міській бібліотеці ім. О.Духновича на юнацькому абонементі пройшла акція до 96 річниці битви під Крутами: „Крути: і сум, і біль, і вічна пам’ять”. На захід було запрошено учнів та викладачів Закарпатського обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою – понад 80 чоловік.
Святково прибрана зала. У центрі – виставка-реквієм „Крути: честь і трагедія України”. Біля виставки на журнальному столику викладені фотографії у чорних рамках загиблих студентів – героїв Крут. Біля кожної фотографії – запалена свічка. Ведучі вечору – бібліотекарі відділу обслуговування Тетяна Туряниця, Владислава Глаголич, Світлана Лещинець та Світлана Ковач, розповіли присутнім про трагічну сторінку в історії України, відзначивши героїзм та самопожертву молодих юнаків, які загинули за незалежність батьківщини.
 „Ми схиляємо  голови перед героями, які віддали своє життя за вільну Україну. Ця героїчна й водночас трагічна подія знаменувала початок нової епохи національного пробудження українців, усвідомлення нашого права жити на власній землі та святого обов’язку – боронити її. Україна пишається молодими героями. Пам’ять про них, як і та велична справа, за яку вони боролися, – невмируща!” – наголосили вони.
Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять юних героїв.
Учні військового ліцею Віталій Фучко, Олександр Войтицький, Дмитро Немеш та Олег Бурлак прочитали вірші „На Аскольдовій могилі...” П. Тичини, „Зі сну збудилась Україна” Я. Ольшинської, „На Крутянському полі” В.  Михайлович, „Героям Крут” Х.  Мулик.
Для учасників акції було розроблено пам’ятки „Пам’ятай про Крути”, які були вручені юнакам по закінченню дійства.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

”НІ – насильству в сім’ї”

Презентація книги Володимира Маслова „Материя чувств”

Година спілкування