Пам’яті видатного історика краю



Сьогодні, 19 липня 2013 року, професорові Михайлу Васильовичу Трояну виповнилося б 90. Але він не встиг відзначити навіть свого 65-річчя. На жаль, дуже часто спостерігаємо нелогічну закономірність – серед видатних особистостей мало довгожителів. Мабуть, справа в тому, що вони максималісти від природи і швидко згорають. Але тільки особистості продовжують жити в людській пам'яті. І тому сьогодні, як і в попередні дні його народження, у центральній міській бібліотеці облаштвано гарну виставку-портрет про М. В. Трояна, підготовлено повідомлення-спогад про цю прекрасну людину.
Пом’янути  свого колегу приїхала делегація з обласного центру: Данилюк Дмитро Дмитрович, доктор історичних наук, професор; Мандрик Іван Олександрович, доктор історичних наук, професор; Офіцинський Роман Андрійович, доктор історичних наук, професор, завідувач кафедри історії України УжНУ; Олашин Микола Васильович, кандидат історичних наук, доцент УжНУ; Міщанин Василь Васильович, доцент УжНУ, а також  гості з Мукачева – кандидат історичних наук, заслужений працівник освіти України Василь Васильович Гарагонич; заступник директора Мукачівського гуманітарно-педагогічного колледжу МДУ з виховної роботи Віра Петрівна Качур; викладач МГПК МДУ Руслан Михайлович Пашко та головний редактор Інтернет-видання «Панорама» Іван Васильович Гарагонич.
Донька Михайла Васильовича, Ольга Михайлівна Пелехач (Троян), щиро подякувала працівникам бібліотеки ім. О. Духновича за пам’ять про батька впродовж ось уже більше 20 років: виставки про нього та його професійну діяльність цікаві, і надзвичайно людяні. 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

”НІ – насильству в сім’ї”

Презентація книги Володимира Маслова „Материя чувств”

Година спілкування