Вечір пам’яті „Спасибо, что живой”



У суботу, 25 січня, в день народження видатного російського актора, поета і співака Володимира Висоцького, у Мукачівській міській книгозбірні відбувся вечір пам’яті „Спасибо, что живой”.
Унікальні відомості про Володимира Висоцького: українське коріння його роду, як його доля пов’язана з Мукачевом, про його зйомки на Одеській кіностудії, перші ролі та інші історії з життя визначної особистості розповідав ведучий заходу Валерій Степанов.
Керівник літературного гуртка товариства російської культури „Русский дом” Надія Катрасова подарувала присутнім чудову зустріч з поезією Володимира Висоцького. З її вуст звучали відомі вірші „Я не люблю”, „Гололёд”, „Банька”, „Прощание с горами” та ін.

Голова товариства російської культури „Русский дом” Раїса Мойсей розповідала про особливість музики Володимира Висоцького. Вона відзначила, що його пісні випереджали час і стали символом цілого покоління. Кращі хіти і балади Висоцького, які звучали у виконанні Наталі Ужви, Роберта Голованенка та Сергія Соболя зривали хвилі оплесків від присутніх у залі.
Про своє знайомство з творчістю барда говорили і інші учасники зустрічі: Анна Дубровська, Алла Юган, Іван Книш та ін.
 „Володимир Висоцький живий і сьогодні, завдяки людській пам`яті, що жила й живе до цього дня його віршами, піснями, ролями в кіно й драматургічними творами”, – зазначила у заключному слові бібліотекар читальної зали Мукачівської ЦБ ім. О. Духновича Марія Мікла.
Сторінки життя і творчості Володимира Висоцького розкривала книжково-ілюстративна виставка „Спасибо, что живой”. 


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

”НІ – насильству в сім’ї”

Презентація книги Володимира Маслова „Материя чувств”

Година спілкування