Прем'єра книги


У жовтні 2014 року у видавництві Ольги Лоре, м. Ужгород, за сприяння благодійного фонду Віта Дольче побачила світ перша авторська збірка Валентини Попелюшки (Жук-Бурлаки) Миротворче, до якої авторка йшла майже п’ять років. Книга увібрала усі тривоги і хвилювання, усі думки і відчуття поетки, які знайшли своє відображення у розділах: „Кохання зрілої пори”, „Життя-міраж” та „У час, який вважався мирним”. Материнство, любов до родини, отчого краю, біль за Україну „у час важкий, в лихзу годину” – мозаїка почуттів, переживань, вражень жінки-матері, жінки-берегині, жінки-патріота.

27 листопада
Валентина Попелюшка презентуватиме поетичну збірку
«Миротворче»
у читальній залі Мукачівської міської центральної бібліотеки ім. О. Духновича.

Під час презентації авторка розповість про написання дебютної збірки поезій, відкриє задум книжки, прочитає власні поезії та відповість на запитання читачів.
Зустріч з поеткою відбудеться о 16.00 год.
Тож запрошуємо всіх, кому цікава книга, хто хоче ближче познайомитися з творчістю поетеси Валентини Попелюшки до бібліотеки.

ВХІД — ВІЛЬНИЙ



Коментарі

  1. 27 листопада простора зала Центральної міськрайонної бібліотеки м. Мукачево, тепло прийняла гостей та учасників презентації першої збірки поезії Валентини Попелюшки (Бурлака-Жук), присв'яченій річниці Революції Гідності.
    Незважаючи на мороз за вікном, у залі було тепло та затишно. І не тільки гостинні стіни гріли присутніх. Щира віршована сповідь авторки, повний зал дячних слухачів, дружньо-родинна атмосфера, теплі слова привітань та подяки. Серед гостей поетеси були і її колегині з громадського об'єднання "Союз українок", і друзі по перу з місцевого літоб'єднання "Рідне слово", рідні та друзі, а також мукачівці, які прийшли познайомитися з Валентиною Попелюшкою.
    Починалося тематичне дійство молитвою - вшануванням пам'яті героїв сучасності, що поклали життя за свободу та незалежність України і на Майдані, і в боях на сході нашої держави. "У час, який вважався мирним" - одна з трьох частин збірки "Миротворче", в якій і біль, і тривога, і гордість за наше несподівано героїчне сьогодення.
    Окрім віршів патріотичної тематики, в програмі вечора прозвучали і вірші-сповідь про пережиті особисті сумні та радісні миті, а також пісні на слова Валентини Попелюшки. "Мукачівський вальс" композитора Ігоря Білика присутні не тільки почули у виконанні Владислава Голованова та Мартіни Кельман (у записі), а й згадали, як цьогорічні випускники міста танцювали під цю пісню свій прощальний вальс на центральній площі під теплим літнім дощем. Пісні "Колискова для коханого", "На вечорницях у любові" та "Троянда на смітті" композитора Михайла Герца виконала Марія Іваниця, а дитячу веселу пісеньку "Аліса" цього ж композитора наважилася заспівати сама поетеса, хоча, зізнається, це був дебют.
    Впродовж усього дійства, як і по життю взагалі, Валентині допомагав, підтримував головний її шанувальник і критик - чоловік Степан Жук.
    "Без нього не було б ні більшості віршів, ні збірки, ні цього свята,"- щиро зізналася поетеса.
    Так само, як і на початку презентації, завершила її молитва - за мир та злагоду в Україні. Священик Мукачівської православної церкви Київського паріархату о. Сергій Потюк разом з усіма присутніми побажав Україні миру та якнайшвидшої перемоги.
    За задумом авторки та її чоловіка, книга "Миротворче" не буде реалізовуватися через торгову мережу, а слугуватиме подарунком за пожертву на оздоровлення поранених в АТО. Отож і по закінченню творчого вечора його гості мали змогу долучитися до цієї важливої місії, одержавши збірку з автографом. А ще господиня вечора подарувала кожному гостю солодкий патріотичний "поцілунок" - власноруч спечене тістечко "безе".

    ВідповістиВидалити
  2. скріпт для відображення фотоальбому із події.
    (Прошу вставити і видалити це повідомлення)
    ======================================================

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

”НІ – насильству в сім’ї”

Презентація книги Володимира Маслова „Материя чувств”

Година спілкування